Reacties

Dit onderdeel is momenteel in ontwikkeling en in de meeste omgevingen niet geactiveerd. Neem contact op via support@rently.nl voor meer informatie over het activeren van dit onderdeel.

Reacties via HomeSearch worden direct opgeslagen bij de verhuurdetails van het Object, in de tab "Kandidaten".

Bezichtigingsdatum toevoegen

Om kandidaten uit te kunnen nodigen voor een bezichtiging, dient eerst bezichtiging slots aangemaakt te worden. Klik op "Slot aanmaken" om te beginnen.

Volg de instructies op het scherm.

Eén van de vragen is "Maximaal aantal slots" tonen. Als gekozen wordt om niet alle beschikbare slots te tonen, maar bijvoorbeeld "2 slots" betekent dit dat maximaal 2 slots getoond worden. De vroegst beschikbare slots worden getoond. Dit beoogt te voorkomen dat er lege plekken ontstaan in de planning

Het is mogelijk om meerdere momenten aan te maken voor bezichtiging.

Kandidaten uitnodigen

Selecteer de kandidaten die uitgenodigd moet worden. Na bevestiging ontvangen de kandidaten automatisch een e-mail met daarin een link. Via de link kan een afspraak ingepland worden.

Wanneer alle afspraken bezet zijn, kan een kandidaat zich op de reservelijst plaatsen. Het is dus mogelijk om meer kandidaten uit te nodigen dan het aantal beschikbare plekken.

Kandidaten afwijzen

Selecteer de kandidaten die afgewezen moeten worden. Na bevestiging ontvangen de kandidaten automatisch een e-mail dat ze niet geselecteerd zijn. Overweeg om in de tekst van de e-mail een link op te nemen naar de website met het woningaanbod (of eigen HomeSearch pagina).

Selectievragen HomeSearch

Op het reactieformulier van de woning op HomeSearch is het mogelijk een aantal selectievragen toe te voegen. Standaard staat de vraag aan met hoeveel bewoners men wil huren en wat de relatie van de bewoners onderling is (woningdelers of gezin).

Om extra vragen toe te voegen:

• Ga naar de verhuurdetails van het Object
  • Klik onder het kopje HomeSearch naar "Selectievragen" op "Geen extra selectievragen"
  • In de pop-up: selecteer de extra selectievragen en bevestig

Vergeet vervolgens niet om te klikken op "HomeSearch bijwerken". Bezoek eventueel de reactiepagina om te controleren.

Teksten van e-mails

De verschillende standaardteksten van e-mails zijn aan te passen via Menu > Instellingen > Categorieën & teksten > tab: teksten.

• "rental_calendarinvite": de uitnodiging voor het inplannen van een bezichtiging
  • "rental_calenderconfirm": de bevestiging van een afspraak
  • "rental_calendarreject": bevestiging van de afwijzing

In ontwikkeling

Dit onderdeel is in ontwikkeling. De volgende functies worden binnenkort toegevoegd.

• Losse afspraak inplannen (ook als bezichtiging al vol is)
  • Automatische herinnering dag van te voren, voor een kandidaathuurder
  • Bevestiging bij annuleren afspraak door kandidaat
  • "No-show" knop
  • Op dag dat bezichtiging geweest is, automatisch mail met vraag of de kandidaat huurder wilt huren
  • Koppeling met Onboarding
  • Reacties van externe platforms (zoals Pararius, Funda)