1. Overzicht
  2. Bankkoppeling
  3. "Externe" bankrekening toevoegen

"Externe" bankrekening toevoegen

De bankrekening van een derde (bijvoorbeeld een klant) toevoegen?

Normaal gesproken voeg je een bankrekening toe waar je zelf gemachtigd over bent. Er zijn echter situaties waarbij het nodig is om bankmutaties in te kunnen lezen van een bankrekening waar je niet over gemachtigd bent.

Voor deze situaties is het mogelijk om een derde zelf een Ponto account aan te laten maken. Deze derde partij koppelt dan zelf de bank aan dit Ponto account. De herautorisatie die verplicht elke 180 dagen plaatsvindt doet de derde partij zelf in Ponto.

Hiermee kan je dus toegang krijgen tot een bankrekening zonder een machtiging via de bank. Het betreft een ‘alleen-lezen’-koppeling, het is niet mogelijk om uitgaande betalingen via de rekening uit te voeren.

De facturatie van de koppeling loopt via ons. Dat betekent dat de externe partij geen aparte factuur zal krijgen. De kosten worden doorbelast op de rekening samen met de abonnementskosten.

Extern Ponto profiel aanmaken

Voordat je de externe partij een Ponto account aan laat maken, maak je binnen beheer.app eerst een “extern Ponto profiel aan”:

• Ga naar Financieel > Bankkoppeling (in de witte balk onder het logo)
  • Scroll helemaal naar beneden, en klik op + Extra profiel toevoegen.
  • Kies voor “Koppeling mogelijk door derde partij: ja”, volg verder de instructies
  • Het profiel is nu aangemaakt

Klik nu op de knop Koppelen - extern bij het externe profiel. Kopieer en plak de URL, en stuur deze naar de externe partij samen met de instructies om een Ponto account en koppeling te maken.

Screenshot instructies

De externe partij opent deze link.

Eerst maakt de ‘externe partij’ een Ponto account aan. Vervolgens worden onderstaande stappen uitgevoerd. Deze stappen worden uitgevoerd om een nieuwe rekening toe te voegen, die binnen Ponto reeds is toegevoegd.