1. Overzicht
  2. Financieel
  3. Banktransactie splitsen

Banktransactie splitsen

Bij een banktransactie wordt normaal gesproken het gehele bedrag van de transactie toegewezen aan een contract. Wanneer de transactie op meerder contracten ziet, kan het nodig zijn het bedrag gedeeltelijk toe te wijzen / te splitsen.

Ook wanneer een betaling op meerdere jaren ziet (bijv. december en januari huur samen), terwijl de huurder normaal gesproken per maand betaalt, moet een transactie soms gesplitst worden.

Transactie splitsen

Ga naar de bankmutaties Financieel > Bankmutaties kies de juiste rekening en periode.

In de rechterkolom bij de banktransactie, klik:

• Als de IBAN niet bekend is, op + Transactie
  • Klik anders op het (i)-icoontje naast de selectieopties, en kies voor “Handmatig toewijzen”

In de pop-up die verschijnt volg je de stappen op het scherm. De optie Bedrag gedeeltelijk toewijzen (splitsen) vink je aan. Vul vervolgens het bedrag in om toe te wijzen. Klik op koppelen.

De transactie is nu gekoppeld voor het ingevulde bedrag. Bij de koppeling (in de rechterkolom) staat nu onder de koppeling hoeveel van het totale bedrag van de transactie is toegewezen aan het contract.

Om het restant bedrag te koppelen aan een volgend contract, klik je op de tekst met hoeveel gekoppeld is “€ …. van € ….”. Zie voorbeeld hieronder.

Volg opnieuw de stappen op het scherm. Herhaal deze stappen voor eventuele extra splitsing(en).