1. Overzicht
  2. Objecten
  3. "Niet beheer" portefeuille

"Niet beheer" portefeuille

Dit artikel is enkel van toepassing bij vastgoedbeheer voor derden.

Bij vastgoedbeheer voor derden, technisch en/of financieel beheer voor eigenaren van vastgoed, is er vaak ook een portefeuille waarvoor enkel makelaarsdiensten verricht worden voor de verhuur: het vinden van een geschikte huurder.

Omdat voor deze objecten geen technisch en financieel beheer verzorgd wordt, zou het object normaal gesproken niet toegevoegd worden in Beheer.app.

Om toch gebruik te kunnen maken van bepaalde functies van Beheer.app, kan via de Menu > Instellingen > tab: Algemeen, de volgende instelling aangezet worden:

Hiermee worden 2 extra object types toegevoegd, naast het standaard "Beheer" type:

• Beheer (altijd aan)
  • Verhuurd / geen beheer
  • Potentieel

Zodra een object is toegevoegd als "Verhuurd / geen beheer", kunnen bijvoorbeeld de volgende functies gebruikt worden:

Let op, als er incidenten aangemeld worden voor een object, indexaties toegepast worden, huurfacturen gestuurd worden, etc. dient het object als een regulier "Beheer" object toegevoegd te worden. Ook Mijn Portaal is enkel beschikbaar voor bij reguliere Beheer objecten.