1. Overzicht
  2. Financieel
  3. Extra inning / correctie

Extra inning / correctie

De vordering op een huurder wordt bepaald op basis van de huurprijs zoals gespecificeerd in een huurprijsperiode, in combinatie met de instelling "Inning per". "Inning per" geldt als beginperiode. Bij nieuwe contracten wordt deze instelling normaal gesproken op 'Startdatum contract" ingesteld.

Een eenmalige extra vordering op een huurder, een "Extra inning / correctie", kan op 2 manieren toegevoegd worden:

1. Via een huurfactuur, door een extra factuurregel toe te voegen waarbij "Extra inning" aanstaat.
    Zie: Huurfacturen - factuurregels toevoegen
  2. Door een "Extra inning / correctie" toe te voegen

Deze laatste optie wordt hieronder beschreven. Het bekijken en verwijderen van een "Extra inning / correctie" werkt via beide manieren op dezelfde wijze.

Toevoegen "Huurder: extra inning / correctie"

Door het toevoegen van een "Extra inning / correctie" wordt de vordering op een huurder aangepast.

Een "Extra inning / correctie" kan toegevoegd worden via Financieel. In het kader "Acties & overig" wordt de optie van "Extra inning / correctie" weergegeven.

Volg de instructies in de pop-up. De extra vordering is nu toegevoegd.

"Extra inning / correctie" bekijken en verwijderen

Om de "Extra inning / correctie" te bekijken, ga naar het Financieel overzicht (via Financieel), kies de huidige maand of volgende maand, afhankelijk van aan welke periode de extra vordering is toegevoegd.

Door bij een object te klikken op het vergrootglas bij de huurprijs, verschijnt een pop-up.

De pop-up toont alle vorderingen op een huurder:

• Op basis van de huurprijsperiodes
  • Handmatig extra toegevoegd "Extra inningen / correcties"

Daarnaast worden in de tab "Inningen / correcties" alle "Extra inning / correcties" weergegeven. Vanuit dit scherm kan het bedrag ook verwijderd worden.