1. Overzicht
  2. Objecten
  3. Kenmerken en tags

Kenmerken en tags

Met Kenmerken en Tags kan zelf bepaalde data toegevoegd worden, waarvoor geen standaard invulveld beschikbaar is.

In sommige gevallen is het gebruik van een notitie bij een object of contract meer passend.

Kenmerken

Een Kenmerk kan toegevoegd worden via Menu > Instellingen > Categorieën en teksten > tab: Kenmerken. Zodra een kenmerk is toegevoegd, is dit kenmerk altijd zichtbaar, ook als er geen waarde is ingevuld.

Voorbeeld weergave kenmerk bij een Object (in de 3e kolom):

"Extra" kenmerken

Een kenmerk van een object wordt standaard weergegeven in het hoofscherm van een object. Omdat de ruimte op dit scherm beperkt is, kunnen er ook "Extra kenmerken" toegevoegd worden. Deze worden binnen het object getoond in de tab "Extra gegevens", vervolgens klik je in het linker-menu op "Kenmerken & foto's". Het is ook mogelijk direct hier naar toe te gaan, door te klikken op "Kenmerken" vanuit het hoofdscherm van het object.

Tabel met alle kenmerken

Via Menu > Rapporten > Tabel worden alle objecten weergeven mét kenmerken. Deze lijst is te exporteren naar Excel.

Tags

Met Tags is het ook mogelijk om flexibel eigenschappen aan een object en/of contract toe te voegen. Tags worden alleen gebruikt voor eigenschappen die ook bij andere objecten van toepassing kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld Parkeerplaats of Max. bewoners: 2. Een uniek kenmerk, zoals een klantnummer, wordt niet als tag toegevoegd, maar kan via een kenmerk toegevoegd worden of in een notitie geplaatst worden.

Een tag kan zowel op object-niveau als op contract-niveau toegevoegd worden.

Toevoegen van tags

Om een tag toe te voegen ga je naar de details van een object. In de 3e kolom bij Overig kan een tag op object-niveau toegevoegd worden.

Bij het toevoegen van een tag worden alle tags getoond die bij andere objecten toegevoegd zijn.

Bevat de Tag een aantal of bepaalde waarde, bijvoorbeeld een Tag voor '2 slaapkamers' of ‘A energielabel’? Begin de Tag dat niet met het aantal of waarde, zodat dezelfde Tags met een ander aantal/waarde bij andere objecten netjes alfabetisch groeperen: bijvoorbeeld Slaapkamers: 1 en Slaapkamers: 2 of Energielabel: A en Energielabel: C.

Selecteren van tags

Via Objecten > Tags kan er gezocht en gefilterd worden op contract/objecten met een geselecteerde tag.